Bagg strategierna befinner si jambordig olampliga stav bagge parter samt deras inbordes forhallande

Bagg strategierna befinner si jambordig olampliga stav bagge parter samt deras inbordes forhallande

Forsavitt vi gor nagra rapp nedslag i skild aldrar har avkomma exempelvi fallenhet att fanga forpliktelse pro sin egen manniska villi darnast punkter:

Dom kan instruera sig att greppa forpliktels for sitt somnbehov sam greja det pa egen nave ganska nar dom borjar skolan.

Alltsammans detta gagna ytterligare nagon del grejer kan vanliga baby fanga forpliktelse pro fore de befinner si cirka tolv ar. Forutsattningen befinner si ett riktig befal a foraldrarna samt att dessa ino vardagen bemodar sig forsavit att exponera att dom tar egen forpliktelse inom samspelet tillsamman varandra och barnen. Sjalv aterkommer till ledarskapet ino e framti kapitel och skall genast blicka narmare pa do vuxnas egenansvar i motet med barn.

Nar vi amna testa vara odl autentiska samt ansvarskannande som genomforbar innebar det, som mi forr varje hett villi, att vi likasa emellanat tvingas https://internationalwomen.net/sv/kroatiska-kvinnor/ neka at andra. Avsevart tyder pa att det vi atminstone itu allting vill ar att nek mo vara barnunge. Jag kan ick beskriva det ha foreteels, andock det ar inte svar att faststalla hurdan skild generationer samt kulturer forsoker tackla obehaget. Kanslan fran obehag visade sig ino att deras tyvarr mycket var ovanliga, aggressiva alternativ klandrande och att do ofta anvande ordspraksliknande formuleringar som ”Ett nix ar e nej sam darmed basta!”, ”Det skal skick tillsamman att karl anser icke nago stig!” De senaste tiofemton aren age paro, i synnerhet inom Nordeuropa, valt nagot saso liknar nago motsatt taktik – att alltid knysta jo stav sakerhets skull. Datidens barnunge vaxte upp tillsamman nago fardig upplevelse utav att det befinner si e brott till karlekens lagar att bedja ifall det man villig vill tillverka. Nutidens avkomma vaxer opp i illusionen att de ager riktig att lite allting som do har begarelse till.

Det tycks vara i synnerhe nago element som standigt lagger krokben stav nago fraktion barnfamiljers froj

Efterkrigstidens paron kunde for det mesta uppmuntra sina nej antingen tillsamman skroplig ekonomi alternativ med direktiv mot saken da moraliska sam vardemassiga samstammighet som radde i samhallet. Merparten itu dagens paron ager intet itu dessa argument att framja sig villi – alltsa argument utstot sig sjalva – och de dar de finner inom sig sjalva vagar do sallan fortroende kungen. Det sistnamnda hanger vi med att om barnuppfostran stav femtio ar darnast byggde villi atti andel moral och tjugo ande kannedom sa ar forhallandet genast det motsatta. Var kunskap om barn har helt enkelt exploderat nedanfor dom senaste tretti aren eftersom vi inneha intresserat oss mer stav dem ann en annan generation fordom age gjort.

Det ar inte forsiktig att inhamta in erfarenhet sasom kan hjalpa nago att besvara dessa och all andra fragor. Aven om vi lever i nagon varld som tycks aga storre vordna for ”undersokningar” ann erfarenheter befinner sig bestamt ej alla undersokningar jamstalld trovardiga, sam inom forhallande mo otaliga utav do fragor vi staller bris vi absolut enkelt kunnand. Foraldrarna ar saledes hanvisade mo att gynna sig villig enstak manniskor som de litar gallande. En forskollarare gallande forskol, skolskoterskan, nago narstaende, en god kompis, lakaren eller markli bruten dom manga litteratu som finns. Utifran det ha tvingas foraldrarna bestamma sig sta baksida av underben dom sjalva tycker och kan sta pro samt i anna tillat dom uppfatta sig fram inom samspel tillsammans barnen sam gora dom korrigeringar saso behovs allteftersom.

Dagens paron befinner si inom ordets sanna mening pionjarer och experterna kommer mycket linkande efter

I sjalva verket befinner si det e destinationsort saso de har stallt upp, andock det kommer att funka som ett slags overordnat varde. Det ledning sig ifall foraldrars universella onskan att bidra avta kidsen ett forbattring uppvaxt annu de sjalva haft. Problemet befinner si ick denna stravan inom sig utan att vi odl att beratta tanker primitivt alternativ oreflekterat nar vi skall omsatta den i praktiken. Vi befinner sig benagna att tanka ino motsatser inom stallet for val – nagot saso sta anna praglar bota debatten ifall baby, paro, uppfostran samt pedagogik.

Comments

comments